Hoe kan ik het meeste winnen met blackjack?

Als spelers proberen te winnen in een spel Blackjack, is één van de eerste strategieën die ze gebruiken de basis blackjack strategie. In dit korte artikel wordt exact uitgelegd wat de basis Blackjack strategie inhoudt, meer als een algemene gids voor het spel. In feite is de Blackjack strategie een tabel die je precies verteld hoe je moet spelen, afhankelijk van welke kaarten op dat moment hebt en met het oog op de enkele kaart van de dealer die zichtbaar is.

Statistisch en wiskundig gezien is het niet de meest duidelijke of de beste strategie om winstgevend te zijn in Blackjack. Toch is het een perfecte gids die door elke speler gevolgd moet worden om op die manier de beste kans te krijgen op het winnen in iedere hand. Ten opzichte van de dealer zal het je geen duidelijk voordeel geven. Het geeft je echter wel de best mogelijke kansen om te winnen zonder dat je daarvoor een andere inzetstrategie speelt.

Jouw hand Getoonde kaart dealer
2 3 4 5 6 7 8 9 10 A
17-20 S S S S S S S S S S
16 S S S S S H H SU SU SU
15 S S S S S H H H SU H
13-14 S S S S S H H H H H
12 H H S S S H H H H H
11 Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh H
10 Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh H H
9 H Dh Dh Dh Dh H H H H H
5-8 H H H H H H H H H H
A,8 A,9 S S S S S S S S S S
A,7 S Ds Ds Ds Ds S S H H H
A,6 H Dh Dh Dh Dh H H H H H
A,4 A,5 H H Dh Dh Dh H H H H H
A,2 A,3 H H H Dh Dh H H H H H
A,A SP SP SP SP SP SP SP SP SP SP
10,10 S S S S S S S S S S
9,9 SP SP SP SP SP S SP SP S S
8,8 SP SP SP SP SP SP SP SP SP SP
7,7 SP SP SP SP SP SP H H H H
6,6 SP SP SP SP SP H H H H H
5,5 Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh H H
4,4 H H H SP SP H H H H H
2,2 3,3 SP SP SP SP SP SP H H H H

Gebaseerd op je huidige hand in vergelijking met de hand van de dealer, verteld deze tabel je exact welke stap je moet zetten. Als je bijvoorbeeld een Aas en een 6 in je hand hebt en de kaart die zichtbaar is van de dealer is een 5, dan verteld de bovenstaande basis Blackjack strategie jou dat je statistisch gezien de beste kans hebt om te winnen als je de inzet verdubbeld, of door een extra kaart te pakken als je niet genoeg geld hebt om te verdubbelen.
De eenvoudige reden waarom deze strategie zo effectief is, is omdat het voor de speler het denken uit het spel wegneemt en het alles in handen legt van de best mogelijke kansen. Deze strategie is erg aan te raden voor beginnende Blackjack spelers. Diegenen die van plan zijn om erg veel geld te gaan winnen met Blackjack, of de meer gevorderde spelers, kunnen beter andere gegarandeerde en bewezen strategieën gebruiken.

S = Stand
H = Hit
Dh = Double (if not allowed, then hit)
Ds = Double (if not allowed, then stand)
SP = Split
SU = Surrender (if not allowed, then hit)